Prezident Kiska navštívil v Mexiku inkubátor startupov

0
Prezident Kiska navštívil v Mexiku inkubátor startupov (Autor: prezident.sk)

Na fóre vystúpil aj minister hospodárstva Mexika Ildefonso Guajarda Villareal. Vyzdvihol strategickú polohu Slovenska a prirovnal ho k Mexiku, ktorého geografická poloha je podľa Villareala porovnateľne výhodná.

V pléne mexického Senátu neskôr Andrej Kiska vystúpil s príhovorom, ako prvý prezident Slovenskej republiky. Okrem iného v ňom povedal, že obe krajiny, Mexiko aj Slovensko, sú založené na hodnotách, slobode, demokracii a úcte k ľudským právam.

Andrej Kiska navštívil aj centrum Startup Mexico, z ktorého vzišlo už 100 firiem. Práve startupy sú podľa hlavy štátu správnou cestou k tomu, aby životná úroveň v krajinách rástla.

„Pre obe krajiny je dôležité podporovať inovácie, vytvárať podniky s vyššou pridanou hodnotou, ktoré dávajú novú energiu. Tu, v tomto inkubátore startupov vidieť, ako sa dá aby sa aj vláda zapojila do podpory začínajúcich podnikateľov. Človek, ktorý má akýkoľvek nápad, dostane na šesť mesiacov zadarmo priestor, dostane pomoc z pohľadu právneho, ekonomického, marketingového. Pomôžu tomu človeku na začiatku, keď sa často stráca.“

- Reklama -