Predseda NR SR a SNS Andrej Danko diskutoval o zahraničnej politike, nových sociálnych opatreniach a o prezbrojení armády SR

0
Andrej Danko (Autor: TASR)

Diskusia sa venovala aj nákupom zbrojárskej techniky. Predseda parlamentu opätovne zdôrazňoval, že základom nákupov je absolútna transparentnosť. „Nebudem podporovať lobistov, ktorí si finančne pomáhajú cez GLOBSEC a snažia sa pretlačiť vopred dohodnuté obchody.“ Reagoval predseda Andrej Danko. „Snažíme sa transparentne a najmä pomocou vlastných zdrojov podporiť domácu produkciu a ja nevidím dôvod na kritiku. Ak niečo vieme vyrobiť my, prečo musíme zobrať hotové výrobky, ktoré sú už cez lobistov dohodnuté dopredu.“ Vysvetľoval súčasný postup nákupu vozidiel pre armádu predseda NR SR.

Záver relácie predseda SNS Andrej Danko venoval téme 13. a 14. platov a novému sociálnemu balíčku. „Veľmi jednoducho povedané – z 500 eur, ktoré môže zamestnávateľ vyplatiť zamestnancovi, zamestnanec vidí dnes približne 380 eur. Po novom zamestnanec dostane okolo 480.“ Vysvetľoval nový koncept odmeňovania predseda SNS Andrej Danko. Ide o systémovú zmenu, ako podporiť zamestnanca a zároveň ide o dobrovoľnú dávku, o ktorej rozhodne zamestnávateľ sám. Táto zmena  je vítaná a prediskutovaná so zamestnávateľmi. Do parlamentu by sa mal návrh zákona dostať v januári.

V Bratislave, dňa 26. 11. 2017

- Reklama -