SaS: Preškoliť treba najmä predsedu vlády Fica a predsedu parlamentu Danka

0
Robert Fico (Autor: TASR)

„Volá sa predseda vlády Robert Fico a predseda parlamentu Andrej Danko. Sú to oni, ktorí bagatelizujú anexiu Krymu, z nich vyplývajúce sankcie voči Rusku; sú to oni, pre ktorých je Európska únia a Severoatlantická aliancia len zdrojom peňazí, na ktorých cudzopasia klienti Smeru-SD a SNS,“ uviedol predseda SaS Richard Sulík.

„Robert Fico a Andrej Danko nie sú prozápadní politici. Mentálne sú obrátení na východ, sú zahľadení do politickej kultúry, ktorá má bližšie k autokracii ako k liberálnej demokracii,“ doplnila slová predsedu strany podpredsedníčka NR SR Lucia Ďuriš Nicholsonová.

Občania, ktorí sú potenciálnymi adresátmi osvetovej kampane ministerstva zahraničných vecí, tak budú podľa liberálov dostávať dva protichodné signály. Jeden od vrcholných politikov, druhý od marketingovej agentúry. Pozitívny účinok kampane je tak limitovaný postojmi a gestikuláciou predsedu vlády a predsedu parlamentu, tvrdí SaS.

„Navrhujeme ministerstvu zahraničných vecí, aby špeciálne školenie o geopolitickej realite Slovenska o hodnotách demokracie a slobody poskytlo aj obom menovaným ústavným činiteľom a vysvetľovaciu kampaň spustilo až po jej úspešnom absolvovaní. Tým by sa mohla zvýši účinnosť peňazí vynaložených na osvetu pre občanov,“ uzavrel podpredseda SaS Ľubomír Galko.

- Reklama -