ĽS Naše Slovensko: Marian Kotleba odovzdal Banskobystrický samosprávny kraj v špičkovej kondícii

0
Marian Kotleba predseda ĽS NS (Autor: TASR)

Nasledujúci župan si od Mariana Kotlebu prebral kraj v špičkovej kondícii. Hospodárenie kraja je nastavené tak, že v budúcom roku bude mať nový predseda k dispozícii zhruba o 25 miliónov eur viac, ako v tomto roku. V týchto zdrojoch navyše je zahrnutý nielen vyšší rozpočet kraja, ale aj očakávaný prebytok hospodárenia viac ako 11 miliónov eur, ktorý sme dosiahli v roku 2017. Nový predseda bude mať k dispozícii takisto viac ako 1,1 miliónový zisk z Banskobystrickej regionálnej správy ciest a o 12 miliónov nižšie výdavky na autobusovú dopravu – vďaka novej zmluve, ktorú sme vyjednali.

S takto nastaveným hospodárením musí byť nové vedenie kraja schopné nielen hospodáriť bez ďalšieho zadlžovania, ale aj úplne splatiť starý dlh kraja po bývalých županoch zo SMERu. S takýmito zdrojmi musí takisto dokázať úsekovo opraviť minimálne 600 kilometrov ciest. 

Predseda Marian Kotleba odovzdal Banskobystrický samosprávny kraj novému vedeniu kultivovaným a profesionálnym spôsobom. Novému županovi zároveň zaželal veľa dobrých rozhodnutí v prospech obyvateľov kraja a takisto aj odolnosť pred vplyvom finančných skupín.

Viac TU

- Reklama -