štvrtok, 28 marca, 2024
16.3 C
Bratislava
Úvod Politika Politici voličom OĽANO: Zodpovednosť za župy prebrali Jozef Viskupič a Erika Jurinová

OĽANO: Zodpovednosť za župy prebrali Jozef Viskupič a Erika Jurinová

0
OĽaNO (Autor: OĽaNO)

„Som rád, že som spolu s vami dostal dôveru pre realizovanie vízie, ktorá je postavená na myšlienke, že všetci spoločne tvoríme jeden kraj. Za kľúčovú považujem spoluprácu so starostami a primátormi nášho kraja. Len v konštruktívnom súlade môžeme dosahovať lepšie výsledky pre obyvateľov kraja, obcí a miest,“ prihovoril sa prítomným J. Viskupič.

„Mojim záujmom nie je viesť spor s vládou alebo koaličnými politickými stranami. Ponúkam preto podanú ruku a očakávam zo strany vlády rovnako konštruktívny prístup a férovú komunikáciu,“ povedal J. Viskupič a pokračoval: „Na druhej strane však odmietam a varujem pred tým, aby sa, namiesto dialógu s VÚC, uprednostnili silové riešenia, ktoré si väčšina pretlačí cez Národnú radu SR.“

Viskupič sa vyjadril, že taktiež bude širšie presadzovať spoluprácu všetkých regionálnych samospráv, a teda aktívne oživenie SK8, združenia samosprávnych krajov. „SK8 musí byť silný hráč, no najmä partner, ktorý bude jasne formulovať požiadavky a podnety vláde, a následne ich presadzovať do praxe.”

Nová županka ŽSK Erika Jurinová sa vyjadrila, že Žilinský samosprávny kraj má kompetencie a prostriedky k napĺňaniu lepšieho a kvalitnejšieho života. „Žilinský samosprávny kraj nie je samoúčelný, nie je sám pre seba, je pre všetkých ľudí, ktorí v ňom žijú. Musí byť pomocnou rukou pre ľudí, ktorí sa nepriazňou osudu dostali do kritickej situácie a potrebujú našu pomoc. Preto sme povinní spolupracovať a konať v prospech všetkých skupín obyvateľov, v prospech každého jedného obyvateľa žilinského kraja,“ vyjadrila sa E. Jurinová.

„Na to, aby kraj dokázal úspešne plniť túto svoju úlohu, musí byť otvorený ľuďom. Ľuďom, ktorí sú ochotní pomáhať , šikovným ľuďom, ktorí dokážu realizovať svoje nápady, ľuďom, ktorí sa dokážu angažovať pre svoju obec, svoje mesto, svoj kraj.  Sme krajom šikovných, pracovitých ľudí. Ale aby sme spoločne dokázali napredovať, potrebujeme aby čo najviac  týchto šikovných ľudí žilo, tvorilo, pracovalo a pomáhalo u nás, v žilinskom kraji,“ dodala Erika Jurinová.

Líder hnutia OBYČAJNÍ ĽUDIA a nezávislé osobnosti (OĽANO) Igor Matovič poprial novým županom múdrosť a lásku ku každému jednému voličovi bez ohľadu na to, komu odovzdal svoj hlas. „Ľudia ocenili, že sme sa dokázali spojiť. Čím bližšie je politika k ľuďom, či už je to na úrovni komunálnej alebo regionálnej, potrebuje, aby sa ľudia spájali bez ohľadu na to, aké politické tričko majú oblečené,“ vyjadril sa Igor Matovič.

 

- Reklama -