Prezident navštívil Košice, diskutoval s novým županom

0
Prezident navštívil Košice, diskutoval s novým županom (Autor: prezident.sk)

„Mali sme stretnutie s novým županom, kde sme diskutovali o víziách župy, o problémoch a víziách mesta. Mal som stretnutie na jednom z najlepších gymnázií. Okrem toho, že sme rozoberali situáciu v školstve, kde vidia učitelia problémy školstva, tak som mal jednu výbornú, fantastickú diskusiu so študentmi. 

Pokladám za veľmi dôležité chodiť medzi mladých ľudí. A to z dvoch dôvodov. Jeden je, že na sociálnych sieťach sa šíri množstvo poloprávd a mladí ľudia si nevedia vytvoriť správny názor. Majú nejasnosti. Som veľmi rád, že majú možnosť porozprávať sa s prezidentom a pýtať sa ho na problémy s korupciou, školstvom, zdravotníctvom. Bola to skutočne výborná diskusia. 

Navštívil som aj jednu zo špičkových firiem z pohľadu liečby rakoviny. Hoci je to maličký podnik, spája sa tu vývoj s unikátnosťou a dôležitosťou. Vyrábajú sa tu protilátky, ktoré pomáhajú včas diagnostikovať rakovinu, rôzne typy nádorov. Pomáhajú pri podozrení na rakovinové ochorenie veľmi rýchlo diagnostikovať, aký typ nádoru to je a ako ho liečiť. Som hrdý, že tu takú spoločnosť máme. Táto firma má rozvoj pred sebou. Treba možno aj z pohľadu nás politikov uvažovať, že ak máme takéto slovenské know-how, ako ho podporiť z pohľadu investície a vývoja – ak je niečo dobré a má to možnosť sa predávať po celom svete – aby sme tomu pomohli.“

- Reklama -