utorok, 23 apríla, 2024
10.3 C
Bratislava
Úvod Politika Politici voličom SaS: Investigatívnu žurnalistiku treba podporovať, nie rušiť

SaS: Investigatívnu žurnalistiku treba podporovať, nie rušiť

0
Strana Sloboda a Solidarita (SaS) (Autor: SaS)

Kvalitná investigatívna žurnalistika závisí podľa SaS od kvality redaktorov, ich podpory zo strany vedenia média a, samozrejme, informátorov z externého prostredia, ktorí sú ochotní ísť do rizika.

„Ideálne to nebolo ani za predchádzajúceho vedenia RTVS. Ale spôsob, akým RTVS vysvetlila zrušenie relácie Reportéri, hovorí jednoznačne, že investigatívna žurnalistika, ktorá sa nezľakne ani predsedu vlády či predsedu NR SR, v tomto takzvanom verejnoprávno-právnom médiu končí,“ uviedla podpredsedníčka SaS Jana Kiššová a doplnila: „Zostane len poukazovanie na nešváry v bežných medziľudských vzťahoch, čo kedysi dovolili kritizovať aj komunisti. Ale z obrazoviek zmizne odhaľovanie zneužívania moci či poukazovanie na rozkrádanie organizované z tých najvyšších poschodí mocenskej hierarchie v štáte. Až teraz verejnosť pochopí skutočný zmysel voľby nominanta SNS Jaroslava Rezníka za generálneho riaditeľa RTVS.“

Po tom, čo ministerka školstva Martina Lubyová v mene SNS likviduje snahy o reformu školstva, ktorá má Slovensko udržať medzi najrozvinutejšími krajinami sveta, po tom, čo člen SNS a minister obrany Peter Gajdoš pri obstarávaní vojenskej techniky postupuje netransparentne, sa SNS kompromituje. „S takýmto obmedzeným koaličným potenciálom sa zároveň stáva plne závislou na Smere-SD,“ dodalo predsedníctvo SaS.

 

- Reklama -