Danko (SNS): SNS vybojovala ďalšie financie na rekonštrukciu internátov ako aj novú dotáciu pre poľnohospodárov

0
Andrej Danko (Autor: TASR)

„Vybojovanie financií pre kultúrnejšie prostredie našich študentov vždy bolo aj bude prioritou SNS,“ reaguje predseda SNS Andrej Danko, ktorý zároveň ocenil prácu ministeriek za Slovenskú národnú stranu, že témy nenechali len tak a bojovali o financie navyše.

„Nie sme odtrhnutí od reality, sami sme na tých internátoch bývali. Proces na obnovu internátov sa začal,“ reagoval po koaličnom rokovaní predseda SNS Andrej Danko.

Zároveň sa do ďalšej realizačnej fázy posúva aj projekt Zelenej nafty na podporu poľnohospodárskej prvovýroby. Pripravili sme  koncepčné a systémové riešenie, ktoré podporí slovenské poľnohospodárstvo.

„Nespokojných poľnohospodárov som osobne ubezpečoval, že vôľa pomôcť je, dnešný výsledok koaličnej rady je odpoveďou. Nie vždy je dôvod na štrajk. Pokračujú rokovania a posunuli sme sa ďalej.“ Povedal predseda SNS Andrej Danko.

Výsledkom bude zníženie vývozu kľúčových komodít, pomôžeme aj konkurencieschopnosti našich producentov potravín a zároveň očakávame vyšší podiel domácich potravín v obchodoch. Ďalším očakávaným efektom projektu bude aj predpokladané zvýšenie zamestnanosti v regiónoch ako aj zvýšenie potravinovej sebestačnosti a bezpečnosti. Pre Slovenskú národnú stranu sú obe téme prioritou.

„Máme za sebou reálne výsledky. Ak sa štátu darí, chceme, aby naši študenti, pracujúci, či naši dôchodcovia pocítili výhody a zlepšenie podmienok aj v podobe sociálneho zabezpečenia, či lepších internátov,“ uzavrel tému Andrej Danko.

V Bratislave, dňa 31. 01. 2018

- Reklama -