Most-Híd: Na trati BA – Komárno sa zvýšila kapacita vlakov, zabezpečí komfortnejšie cestovanie

0
Most-Híd (Autor: Most-Híd)

„Ľudia budú môcť cestovať pohodlnejšie a kultúrnejšie, pretože práve najviac vyťažené a preplnené spoje budú radené tak, aby odviezli viac ľudí. Teší ma, že sa to podarilo zrealizovať v pomerne krátkom čase. Dúfam, že postupne prídu ďalšie takéto pozitívne správy pre cestujúcich,“ uviedol minister dopravy a výstavby SR Arpád Érsek.

Za posledných päť rokov sa počet cestujúcich na tejto trati takmer zdvojnásobil. V minulom roku tam vlak využilo približne 2,7 mil. cestujúcich. V súčasnosti na trati z Dunajskej Stredy v smere do Bratislavy premáva 22 vlakov, 12 vlakov smeruje z Komárna do Bratislavy a späť. V smere z hlavného mesta do Dunajskej Stredy je to celkom 25 vlakov (vrátane vlakov do Komárna). 

Z dôvodu jednokoľajnosti trate a obmedzených možností križovania a predchádzania vlakov na trati nie je možné zavedenie ďalšieho posilového vlaku pre prepravu cestujúcich v smere do Bratislavy. Ministerstvo dopravy preto naďalej rokuje  so spoločnosťou RegioJet o zvyšovaní kapacity. Zámerom je zdvojenie, resp. ztrojenie nasadzovaných vlakových súprav, ktoré tým poskytnú dostatok miest na sedenie, a tým aj komfortnejšie cestovanie pre ľudí.

Už začiatkom leta sa má na trať BA – Komárno vrátiť aj poškodená jednotka 643 Talent, ktorá bola v oprave v dôsledku dopravnej nehody.  

- Reklama -