sobota, 27 apríla, 2024
16.8 C
Bratislava
Úvod Politika Politici voličom SaS: M. Lučanský by mal odísť z čela inšpekcie ministerstva vnútra

SaS: M. Lučanský by mal odísť z čela inšpekcie ministerstva vnútra

0
Strana Sloboda a Solidarita (SaS) (Autor: SaS)

„Je nemysliteľné, aby vysoký policajný funkcionár udržoval priateľsko-obchodné styky s občanmi zapletenými do ekonomickej trestnej činnosti, ba dokonca do pašovania drog. Takéto styky majú na jeho reputáciu devastačný účinok. Každý občan musí zákonite pochybovať o schopnosti Lučanského inšpekcie objektívne vyšetrovať zlyhania policajtov,“ uviedol podpredseda SaS a tímlíder strany pre vnútornú a vonkajšiu bezpečnosť Ľubomír Galko.

Chronický klamár na čele ministerstva vnútra, ktorý nevie solídne vysvetliť pôvod svojho majetku, a šéf inšpekcie, ktorý žije okázalým spôsobom života, obklopený pochybnými osobami – tak vyzerá súčasný personálny marazmus rezortu vnútra, ktorý podľa liberálov deprimuje celú spoločnosť.

„Vytvorenie nezávislej inšpekcie ako samostatného vyšetrovacieho úradu je nevyhnutný krok na očistu policajného zboru,“ tvrdí Ľ. Galko.

Strana SaS je presvedčená – a tak to predkladá verejnosti vo svojom programe –, že riaditeľa úradu, ktorý bude mať na starosti aj vyšetrovanie trestných činov a disciplinárnych prehreškov policajtov, musí menovať a odvolávať prezident. Týmto spôsobom sa najlepšie zvýrazní nezávislosť úradu a izoluje sa od rôznych negatívnych tlakov.

 

- Reklama -