Predseda vlády SR Robert Fico na samite V4 v Budapešti

0
Robert Fico (Autor: TASR)

Hlavnou témou samitu sú aktuálne otázky Európskej únie a téma migrácie – spoločný príspevok krajín V4 na ochranu hraníc v Líbyi. Lídri budú taktiež diskutovať o konkrétnych oblastiach spolupráce v rámci zoskupenia V4.  Predseda vlády Maďarska Viktor Orbán predloží premiérom Vyšehradskej skupiny návrh na vytvorenie regionálnej rozvojovej banky, ktorá by podporovala rozvojové programy v strednej Európe. Ročné predsedníctvo Maďarska vo Vyšehradskej skupine sa začalo 1. júla 2017 a potrvá do 30. júna 2018.
 
Predseda vlády SR sa v rámci samitu bilaterálne stretne s novým predsedom vlády Poľska Mateuszom Morawieckim.
 
Upozornenie: Bez predchádzajúcej akreditácie nie je možné spravodajsky monitorovať priebeh podujatia. Akreditovaní novinári vstupujú na miesto konania samitu – Várkert Bazár z ulice Szarvas (press vstup je pri vojenských sochách). Doobedňajší program nie je prístupný pre novinárov, ale kvôli bezpečnostým opatreniam musia akreditované médiá prísť na samit najneskôr do 12.00 h. Pri príchode je potrebné preukázať sa platným občianskym preukazom.  

Pracovný program predsedu vlády SR Roberta Fica v Budapešt

9.45 h    Várkert Bazár, Ybl Miklós tér 6
              rokovanie V4

12.00 h   Alabárdos Restaurant, Országház utca 2
               pracovný obed premiérov V4

13.45 h   Várkert Bazár, Ybl Miklós tér 6
               panelová diskusia predsedov vlád V4 aj za účastí médií
                príhovory premiérov
 
15.20 h    Várkert Bazár, Ybl Miklós tér 6
                bilaterálne stretnutie premiéra SR s premiérom Poľska Mateuszom Morawieckim

Po skončení rokovania o cca 15.50 h je naplánovaný samostatný brífing predsedu vlády SR, o konkrétnom termíne bude Tlačový a informačný odbor Úradu vlády SR informovať akreditované médiá priamo na mieste.

- Reklama -