Danko (SNS): Našou úlohou je zlepšovať životné podmienky

0
Andrej Danko (Autor: TASR)

Vyplácanie 13. a 14. platu bude systémovým riešením, akým zamestnávateľ môže motivovať svojich zamestnancov. Moderné európske štáty takúto dávku majú, ale jedine na Slovensku sme túto systémovú dávku oslobodili od odvodov a daní.

„Mám naozaj dobrý pocit. Urobili sme presne to, čo sa v politike má a to pomôcť zlepšiť životnú úroveň. Súčasná podoba 13. a 14. platu je len prvým krokom v ďalších systémových opatreniach, ktoré už teraz pripravujem,“ vysvetlil predseda parlamentu a SNS Andrej Danko.  

Filozofia Slovenskej národnej strany  je jasná. Aby na Slovensku bola finančná dávka, ktorú môže vyplatiť zamestnávateľ – oslobodenú od daní a odvodov a aby zamestnanec bol motivovaný vyššou čistou mzdou. Pôvodný návrh poslanci SNS rozšírili aj na zamestnancov štátnej správy. Navrhnutá dávka je kompromisom, na ktorom sa zhodli aj so zamestnávateľmi. Pôjde o dobrovoľnú dávku.

„Prichádzame s historicky prvým opatrením tohto druhu, ktorý je výsledkom kompromisu a na báze dobrovoľnosti. Táto forma odmeny má širokú podporu u zamestnávateľov. Nie je to však zmena, ktorú sme robili bez širokého konsenzu a dôsledného monitoru trhu,“ objasnil Andrej Danko.

Slovenská národná strana zároveň deklaruje, že ak sa jej podarí získať dôveru občanov aj vo voľbách 2020, s vyplácaním 13. a 14. platu pôjde ďalej. Ideálnym riešením by bolo zaviesť povinnosť pre veľkých zamestnávateľov.

V Bratislave, dňa 14. 2. 2018

- Reklama -