štvrtok, 28 marca, 2024
17.7 C
Bratislava
Úvod Politika Politici voličom SaS: Náhla technická epidémia vrtuľníkov je vec pre políciu

SaS: Náhla technická epidémia vrtuľníkov je vec pre políciu

0
Strana Sloboda a Solidarita (SaS) (Autor: SaS)

Galka budú osobitne zaujímať medializované podozrenia, že v minulosti mohlo dochádzať k fiktívnym generálnym opravám. Znamenalo by to, že sprostredkovateľské súkromné firmy brali za tieto zákazky peniaze, ale v skutočnosti sa žiadne opravy na vrtuľníkoch nevykonávali. Išlo by tak nielen o trestuhodnú spreneveru verejných peňazí, ale aj o bezprecedentné hazardovanie so životmi posádok vrtuľníkov.

„Privítame, ak minister na výbor prinesie k nahliadnutiu aspoň niektoré dokumenty o vykonaných technických prehliadkach a opravách vrtuľníkov, u ktorých je podozrenie, že mohli byť sfalšované,“ povedal exminister obrany Ľ. Galko

Podľa neho dočasné odstavenie vrtuľníkov Mi-17 ohrozuje obranyschopnosť štátu a je to ďalší kostlivec v skrini Ozbrojených síl Slovenskej republiky obdobne ako stratená či, lepšie povedané, ukradnutá munícia.

„Hoci ako bývalý minister obrany nemám poznatky, že počas môjho krátkeho funkčného obdobia dochádzalo k podvodom a na generálnych opravách vrtuľníkov cudzopasili súkromné firmy, som pripravený spolupracovať s orgánmi činnými v trestnom konaní. Očakávam, že rovnakú ochotu preukážu aj bývalí ministri za Smer-SD páni Kašický, Baška a Glváč,“ uzavrel Ľubomír Galko.

 

- Reklama -