štvrtok, 28 marca, 2024
16.3 C
Bratislava
Úvod Politika Politici voličom OĽANO: Policajti z NAKA päť dní strážili 19-ročné účtovníctvo, novinárovi 44 dní...

OĽANO: Policajti z NAKA päť dní strážili 19-ročné účtovníctvo, novinárovi 44 dní nevedeli povedať, kto bude vyšetrovať jeho prípad

0
OĽaNO (Autor: OĽaNO)

„Ján Kuciak viac ako 44 dní zúfalo prosil o pomoc a polícia neurobila nič, iba si prehadzovala jeho trestné oznámenie na Mariána Kočnera medzi jednotlivými oddeleniami. Keď odvážny chlap, jeden z najlepších investigatívnych novinárov podá trestné oznámenie za vyhrážanie, asi to už niečo znamená. Moje devätnásť rokov staré účtovníctvo, ktoré mohlo byť už štrnásť rokov v koši, strážili policajti z NAKA päť dní pred domom mojej babky, ale zúfalému novinárovi nie sú 44 dní schopní povedať, kto bude vyšetrovať jeho prípad,“ uviedol Igor Matovič s tým, že namiesto toho, aby policajný prezident spolu s ministrom vnútra odhaľovali podvody a korupciu, Robert Kalinák zosmiešňuje tých, ktorí prišli na rôzne odhalenia alebo sa cítia zastrašení. „Tomu, že bol Kuciak zastrašovaný neprikladal žiadnu váhu. Naopak, minister vnútra, ktorý je zodpovedný za bezpečnosť našich obyvateľov si z neho doslova robil posmech. Nečinnosť a neschopnosť Roberta Kaliňáka a Tibora Gašpara zabila Jána Kuciaka a jeho snúbenicu. Preto ich vyzývame, aby odstúpili,“ vyjadril sa Matovič.

K téme úkladnej vraždy novinára a jeho partnerky zasadne aj osobitný kontrolný výbor NR SR na kontrolu činnosti Slovenskej informačnej služby. „Doteraz zverejnené informácie sú veľmi vážne. Poslednou témou ktorej sa Ján Kuciak venoval bolo pôsobenie talianskej mafie na Slovensku. Jednu zo záujmových firiem v minulom roku monitorovala SIS. Bude nás veľmi zaujímať o aký monitoring išlo,“ vyjadril sa predseda výboru Gábor Grendel.

- Reklama -