piatok, 19 apríla, 2024
10.9 C
Bratislava
Úvod Politika Politici voličom OĽANO: Fico dosadil ľudí prepojených s talianskou mafiou na Úrad vlády. Teraz...

OĽANO: Fico dosadil ľudí prepojených s talianskou mafiou na Úrad vlády. Teraz sa prezentuje ako hlavný koordinátor vyšetrovania úkladnej vraždy novinára

0
OĽaNO (Autor: OĽaNO)

Z posledného textu zavraždeného novinára J. Kuciaka je zrejmé, že na Úrade vlády pracujú ľudia s prepojeniami na taliansku mafiu pôsobiacu na Slovensku. Podľa medializovaných informácií môže práve táto mafia stáť za úkladnou vraždou novinára. „Mafii vždy išlo o to, aby si našla cestičku k tým najmocnejším. Toto sa na Slovensku stalo. Robert Fico umožnil, aby dvaja ľudia prepojení na taliansku mafiu pracovali pre neho na Úrade vlády na najvyšších postoch. Stačilo si pritom vygoogliť, s kým má tú česť,“ uviedol Matovič s tým, že tajomník bezpečnostnej rady SR Viliam Jasaň pri vstupe do politiky previedol svoju firmu na syna, ktorý následne podnikal s členom talianskej mafie. „Ako pravá ruka Roberta Fica vedome a dobrovoľne previedol svoju SBS-sku s bezpečnostnými previerkami a s prístupom k utajovaným skutočnostiam na člena talianskej mafie. Toto sa nemôže stať ani v Burkina Faso. Robert Fico dokonal prerod Slovenska ako demokratického štátu na mafiánsky štát,“ povedal.

Podľa Matoviča by mal byť okamžitý odchod Viliama Jasaňa a Márie Troškovej zo svojich funkcií samozrejmosťou. „Takisto musia odstúpiť Robert Kaliňák a Tibor Gašpar, ktorí sú zodpovední za situáciu, ktorá nastala. Lebo ak by im naozaj išlo o bezpečnosť, tak by Fica zobudili,“ vyjadril sa líder obyčajných a pokračoval: „Sme zhrození z tlačoviek Roberta Fica, na ktorých sám seba prezentuje ako hlavného koordinátora vyšetrovania. Ak by sme mali naozaj nezávislú políciu a prokuratúru, neexistuje, že by policajný prezident prišiel na Úrad vlády a v prítomnosti premiéra by hovoril, ako spolu koordinujú vyšetrovanie,“ upozornil Matovič a vyzval premiéra, aby takýmto závažným spôsobom nezasahoval do vyšetrovania. „Tento človek nemá mať s postupmi vyšetrovania nič spoločné, pretože práve on hovoril o novinároch, ktorí im pozerajú na prsty ako o protislovenských prostitútkach, záchodových pavúkoch a hyenách,“ dodal Igor Matovič.

Podľa poslanca OĽANO Jána Budaja je posledný text Jána Kuciaka šokujúcim no zároveň mobilizačným svedectvom. „Tento článok zmenil celú gravitáciu prípadu. Máme tu už dva problémy. Hrozí, že vyšetrovanie tejto príšernej vraždy majú plne pod kontrolou politici, o ktorých autor písal. Druhým problémom je, že Úrad vlády sa dostal do vzťahov s organizovaným zločinom,“ uviedol Budaj. „Ak má byť nezávisle vyšetrená vražda dvoch mladých ľudí, nemôžu ju vyšetrovať ľudia, ktorí majú motívy niečo zakryť. Nemôže nás viesť Úrad vlády, na ktorom sú bezpečnostné riziká smerujúce k talianskej mafii,“ doplnil J. Budaj.

Opozícia organizuje dnes o 17-tej hodine na Námestí SNP tichý protest. „V tejto situácii už bolo povedané všetko. Najsilnejšie, čo môže zaklopať na svedomie páchateľov je ticho a tichý protest, ktorý dnes organizujeme,“ dodal Igor Matovič.

- Reklama -