štvrtok, 2 mája, 2024
13.8 C
Bratislava
Úvod Politika Politici voličom SaS: Máme dôkaz, že G. Matečná vedela o prepojeniach na taliansky gang

SaS: Máme dôkaz, že G. Matečná vedela o prepojeniach na taliansky gang

0
Gabriela Matečná (Autor: TASR)

Nicholsonová má k dispozícii listy, ktoré Matečnej adresoval vtedajší regionálny šéf pozemkového fondu v Michalovciach Ondrej Hovan (stalo sa tak 21. novembra 2012).

„Pán Hovan upozorňuje, že za pozemky prenajaté od SPF táto firma neplatila daňové ani odvodové povinnosti, je dlhodobo dlžníkom Všeobecnej zdravotnej poisťovne a Sociálnej poisťovne. Upozorňoval dokonca, že v okrese Sobrance a Michalovce firma dlhodobo obhospodaruje poľnohospodársku pôdu vo vlastníctve Slovenskej republiky v správe SPF aj v katastrálnych územiach Kolibabovce, Orechová Porúbka, Vojnatina, Palín a Zemplínska Široká bez nájomnej zmluvy so SPF,“ uviedla L. Nicholsonová. CO.BE.R. dostávala na tieto pozemky agrodotácie od Poľnohospodárskej platobnej agentúry.

Podľa Nicholsonovej inkriminovaná firma CO.BE.R pokračovala v podnikaní aj po listoch, ktoré zaslali regionálni riaditelia z Michaloviec na SPF v roku 2012.

Predseda SaS Richard Sulík vyhlásil, že obvinenia ministerky pôdohospodárstva a rozvoja vidieka Gabriely Matečnej na adresu Lucie Nicholsonovej a celej strany sú scestné. „Vždy sme si dávali pozor na overené informácie. Sme veľmi citliví, ak nás niekto obviní z klamstva. Takto sa to stalo v pondelok, keď ministerka pôdohospodárstva Matečná označila podpredsedníčku NR SR za SaS Luciu Ďuriš Nicholsonovú za klamárku. Ministerka tvrdila verejnosti, že nemá nič s ľuďmi v kontakte s talianskou mafiou na východe. Toto sme spochybnili a dnes prinášame jednoznačný dôkaz o tom, že Matečná vedela, čo sa deje na východe Slovenska a kto sú tí páni. So smútkom musím povedať, že nikdy nebola mafia k premiérovi tak blízko ako dnes,“ dodal R. Sulík.

 

- Reklama -