Bratislava: Hlavné mesto informovalo ÚVO o dôvodoch zrušenia tendra na osvetlenie Bratislavy

0
Primátor mesta Bratislava Ivo Nesrovnal (Autor: SITA)

„Vítam aktivity predsedu Úradu pre verejné obstarávanie v oblasti možných zmien zákona o verejnom obstarávaní, ktoré by zjednodušili procesy, s ktorými sa ako mesto stretávame. Osobne som veľmi rád za prísľub, že ÚVO bude vo veciach procesných a metodologických nápomocný bratislavskému magistrátu,“ povedal primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal.   

Rovnako aj mesto prisľúbilo ÚVO súčinnosť pri vylepšovaní legislatívy v tejto oblasti a to prostredníctvom svojich odborných pripomienok.  

Primátor Bratislavy osobne informoval predsedu ÚVO o situácii, ktorá vznikla v procese prebiehajúceho tendra na verejné osvetlenie. Hlavné mesto bolo totiž konfrontované s tým, že došlo ku zverejneniu mien záujemcov o prevádzkovateľa verejného osvetlenia zo strany ÚVO.    

Na základe našich interných aj externých právnych analýz došlo k závažnému porušeniu princípov verejného obstarávania. Keďže táto závažná chyba spochybnila nestrannosť celej súťaže ako takej, v stredu 14. marca 2018 sme súťaž na verejné osvetlenie Bratislavy zrušili zaslaním oznámenia o zrušení do vestníka verejného obstarávania.

 

- Reklama -