Danko (SNS): Sviečková manifestácia mala zakódovaný silný nádych demokracie, slobody a razenia si cesty k novej spoločnosti

0
Andrej Danko (Autor: TASR)

Cesta, na ktorú sa Slovensko dalo, vyústila do vzniku samostatnej Slovenskej republiky, ktorá je dnes  členom Európskej únie, naši občania môžu pohodlne cestovať a žiť v Schengenskom priestore a uplatňujú si svoje práva.  „Som presvedčený, že dnes je našou povinnosťou pripomínať si tieto udalosti,  vysvetľovať ich význam a aj celý dejinný kontext. Ak si pripomíname túto manifestáciu – akcentujeme aj naše národné dozrievanie.“ Reagoval na dnešné výročie Andrej Danko a ako dodal, súčasťou národného dozrievania, by mala byť aj  morálka či charakternosť. „Verím, že rozvoj nášho štátu bude úspešne pokračovať a o jeho budúcnosti nebudú rozhodovať ľudia s extrémistickou orientáciou, či pochybnou minulosťou. Rešpektujem vôľu aj záujmy ľudí, rovnako občiansku angažovanosť, ktorú však treba pretransformovať do konkrétneho politického subjektu. Silné emócie nemôžu byť hlavnou hnacou silou našich rozhodnutí. A už vonkoncom nás nemôže denne bičovať hystéria,  útoky rôzneho druhu a vyhrážky. Je to platformou len pre nárast extrémizmu.“ Predseda NR SR sa vyjadril aj na tému posledných dní.

Práve v tomto období, keď  je spoločnosť zmietaná emóciami a atakmi rôzneho druhu, si pripomíname udalosť, ktorá svojou silou a odkazom  oslovuje všetkých. Nerozdeľuje, ale spája. Upozorňuje na výnimočné dni „osmičkového“  roka a občiansku uvedomelosť. Zomknutosť. Solidaritu a nádej. Aj v tom je zakódovaný jej odkaz pre budúce generácie.

- Reklama -