Most-Híd: Minister sa v Prešovskom kraji stretol so sudcami aj väzenskými dozorcami

0
Gábor Gál (Autor: SITA)

Vláda v novom zložení po prvý raz rokovala mimo Bratislavy. Ministri navštívili východné Slovensko. Dvojdňové výjazdové rokovanie kabinetu sa začalo v Sabinove v Prešovskom kraji.

Minister spravodlivosti Gábor Gál pri tejto príležitosti navštívil Krajský súd v Prešove.  Stretol sa s vedením Krajského súdu v Prešove, s predsedami okresných súdov v sídle Prešovského kraja a so sudcami. Na stretnutí informoval o zámeroch pripravovaných ministerstvom s cieľom zefektívniť a spružniť konania na súdoch. Pozorne si tiež vypočul  názory sudcov a spoločne rozdiskutovali témy, ktoré vnímajú ako problematické v súdnictve, najmä problém prieťahov. 

Výjazd vlády do sabinovského okresu využil minister spravodlivosti Gábor Gál aj na stretnutie s príslušníkmi Zboru väzenskej a justičnej stráže. Navštívil Ústav na výkon väzby a Ústav na výkon trestu odňatia slobody v Prešove vrátane Oddelenia výkonu trestu s miestom výkonu služby v Sabinove. Zbor väzenskej a justičnej stráže vníma minister spravodlivosti ako plnohodnotnú súčasť rezortu spravodlivosti a tak chce k nemu aj pristupovať. Verí, že sa podarí spoločne pracovať na skvalitňovaní činností zboru, vrátane vytvárania priaznivejších podmienok pre výkon služby príslušníkov zboru a práce zamestnancov zboru.

- Reklama -