štvrtok, 18 apríla, 2024
5.8 C
Bratislava
Úvod Politika Politici voličom Stanovisko SaS k poklesu SR v rebríčku slobody tlače

Stanovisko SaS k poklesu SR v rebríčku slobody tlače

0
Strana Sloboda a Solidarita (SaS) (Autor: SaS)

Vlády Roberta Fica a špeciálne jeho tretia vláda sú zodpovedné za výrazný prepad Slovenska v rebríčku slobody tlače, ktorý zostavuje organizácia Reportéri bez hraníc.

Aktuálny pokles o desať priečok je alarmujúci a hovorí o tom, že slovenská štátna moc sa počas vlády tejto koalície vzďaľuje od demokratických noriem smerom k oligarchickému režimu, v ktorom sú potlačované základné práva a slobody občanov.

Treba povedať, že brutálna vražda investigatívneho novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej sú dôsledkom dlhodobého negatívneho prístupu Roberta Fica k novinárom a slobode tlače.

Bol to Robert Fico, ktorý označil novinárov za špinavé protislovenské prostitútky, čo je slovník nevychovaného diktátora, a nie politika demokratického štátu, ktorý si uvedomuje dopad svojich slov na atmosféru spoločnosti. Robert Fico by mal odísť z politiky tak, ako to pred niekoľkými rokmi sľuboval a neťahať Slovensko do kútov, odkiaľ na slobodu a bezpečnosť občanov poľuje organizovaný zločin a bezprávie.

Richard Sulík, predseda SaS
Ľubomír Galko, podpredseda SaS
Jana Kiššová, podpredsedníčka SaS

 

- Reklama -