sobota, 20 apríla, 2024
7.3 C
Bratislava
Úvod Politika Politici voličom OĽaNO: 22 rokov po Remiášovej vražde stále stojíme nad otvoreným hrobom. A...

OĽaNO: 22 rokov po Remiášovej vražde stále stojíme nad otvoreným hrobom. A už nie len nad hrobom Róberta Remiáša

0
OĽaNO (Autor: OĽaNO)

„Pred rokom sa nám zdalo, že je šanca, že vládna koalícia a strana Smer si vstúpili do svedomia, že sú schopní sebareflexie a že sú schopní uznať si svoje chyby a omyly. Zdalo sa nám, že ľutujú to, že celé roky odďaľovali zrušenie Mečiarovych amnestií a tvrdili, že sú nezrušiteľné. Ten rok však znamená veľký krok späť,“ uviedol Budaj a pokračoval: „Robert Fico sa celý ten rok snažil dokázať, že nechce byť priateľskejší k Slovensku, ani k svojim kritikom. Celý rok sa namiesto jedného kameňa snaží hádzať dva a zastrašovať, najnovšie verejnoprávne médiá, proti čomu je naozaj potrebné protestovať.“

Podľa Budaja predseda Smeru Robert Fico ustúpi len vtedy, keď už nemá iné východisko. „Dnes síce nie je premiér, no zdá sa, že sa iba vymenili masky. Politická bilancia roka pripomína, že stále stojíme nad otvoreným hrobom, ktorý sa môže uzavrieť len vtedy, keď bude nastolená spravodlivosť. Dovtedy však stojíme nad otvoreným hrobom, a už nie len nad hrobom Roberta Remiáša,“ upozornil Ján Budaj.

K výročiu Remiášovej vraždy a zrušeniu Mečiarovych amnestií sa vyjadril aj predseda hnutia OĽANO Igor Matovič. „Keď sme takto pred rokom pri schválení zrušenia amnestií všetci pozerali na to, že máme stále jednu nevyriešenú politickú vraždu, tak po roku sme sa posunuli iba tam, že Mečiar si naďalej užíva dôchodok šťastného dôchodcu, Lexa si naďalej užíva pocit ctihodného pána podnikateľa a namiesto jednej politickej vraždy dnes máme nevyriešené tri politické vraždy,“ uzavrel Igor Matovič.

 

- Reklama -