Ministerstvo obrany: Genmjr. Daniel Zmeko si slávnostne prevzal funkciu náčelníka Generálneho štábu OS SR

0
Ministerstvo obrany SR (Autor: mod.gov.sk)

Minister obrany SR Peter Gajdoš poďakoval generálovi Maximovi za jeho službu nielen vo funkcii na vrchole hierarchie velenia ozbrojených síl, ale za jeho celoživotnú, viac ako 40-ročnú službu v prospech ozbrojených síl. „Pán generál, vážim si, že som s tebou mohol spolupracovať,“povedal. Zároveň zaželal veľa síl genmjr. Zmekovi, ktorý ho vo funkcii od pondelka nahradí. „Je podstatné, aby ste si získali rešpekt všetkých profesionálnych vojakov a vojačiek, pretože ten je alfou a omegou velenia ozbrojených síl. Nepochybujem, že to zvládnete, pretože inak by som svoju dôveru nevložil práve do vás,“ povedal šéf rezortu obrany.
 
„Môžem povedať, že tých 43 rokov služby nebolo jednoduchých a najmä tie posledné štyri. Prinášali ale výzvy a musel som byť pripravený, tie zdanlivo neriešiteľné problémy, riešiť,“ povedal generál Milan Maxim. Zároveň vyslovil prianie, aby ozbrojené sily obchádzali predovšetkým tragédie.
 
Ako uviedol budúci náčelník Generálneho štábu OS SR genmjr. Daniel Zmeko, osobne urobí všetko pre to, aby naplnil očakávania. „Budem sa snažiť harmonizovať všetky procesy, ktoré súvisia s výstavbou ozbrojených síl tak, aby oblasť personálu, výcviku a modernizácie išli ruka v ruke, a aby sme naše ozbrojené sily plynule rozvíjali,“ povedal.
 
Genmjr. Daniela Zmeka vymenoval do funkcie prezident Slovenskej republiky Andrej Kiska, ktorý je zároveň hlavným veliteľom Ozbrojených síl SR ešte minulý týždeň. Nastupujúci náčelník Generálneho štábu OS SR genmjr. Daniel Zmeko plnil do nástupu do funkcie úlohy v oblasti modernizácie a vyzbrojovania. Počas svojej viac ako tridsaťročnej kariéry v ozbrojených silách pôsobil na rôznych veliteľských funkciách od stupňa čata po stupeň brigáda až po generálny štáb, ale aj v rámci misií a operácií medzinárodného krízového manažmentu.

- Reklama -