štvrtok, 28 marca, 2024
12.2 C
Bratislava
Úvod Politika Politici voličom SNS: Zviera už nie je vec

SNS: Zviera už nie je vec

0
Slovenská národná strana (Autor: SNS)

„Každý z nás vníma, že najdôležitejší a prvoradí sú ľudia, naše deti, ženy, muži, teda rodiny. Čo podčiarkujem a čo SNS v prvom rade zdôrazňuje. Častokrát sa však súčasťou rodiny stanú aj domáci miláčikovia, čomu dobre rozumejú všetci majitelia psov. Preto po dlhej spoločenskej a odbornej diskusii SNS spolu s našou pani ministerkou, pristupuje k zmene legislatívy tak, aby zviera nebolo považované za vec, ale za cítiacu bytosť.“ Povedal predseda poslaneckého klubu SNS Tibor Bernaťák, ktorý zároveň zdôraznil, že poslaneckou iniciatívou SNS zároveň chránime aj tých, ktorí na čipovanie nemajú dostatok finančných zdrojov. „SNS nechce vyťahovať peniaze z peňaženiek tých najzraniteľnejších. Pre dôchodcov s minimálnym dôchodkom ako aj pre osoby v hmotnej núdzi bude čipovanie zadarmo.“Dodal Tibor Bernaťák.

Podpredsedníčka vlády a ministerka pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR Gabriela Matečná poďakovala všetkým odborníkom, ktorí pomáhali urobiť túto novelu. „Zaradili sme sa medzi kultúrne krajiny, kde zviera nie je vec. Táto novela pomôže aj v boji proti nelegálnym množiteľom. Zároveň prináša aj zmeny pre zvieratá v cirkusoch.“ Poslankyňa SNS Eva Antošová zdôraznila, že táto novela je naozaj veľmi potrebná a dodala: „Naprieč politickým spektrom sme schválili zmeny, o ktorých sme diskutovali mesiace. Nebolo to jednoduché, ale chceli sme schváliť dobrý zákon, ktorý bude aj v praxi vykonateľný. Zviera sa tak stáva živou cítiacou bytosťou, nie je to vec!“

Novela zároveň zavádza aj finančný strop pre čipovanie a to 10 €. Legislatívne zmeny ocenili aj mnohé občianske združenia a odborníci, ktoré sa téme venujú.

 

- Reklama -