Košice: Darček ku Dňu detí. Dostali nové ihrisko v košickom Mestskom parku

0
Letecký pohľad na centrum Košíc (Autor: Facebook, Košice na Facebooku)

„Kedy, ak nie na Deň detí je najvhodnejšie otvoriť pre našich najmenších takéto krásne detské ihrisko v prekrásnom prostredí Mestského parku v Košiciach, ktorý si po revitalizácii a modernizácii najmä detičky a ich rodičia mimoriadne obľúbili. Som veľmi rád, že košické rodinky dostávajú ďalšiu vhodnú príležitosť ako stráviť spolu voľný čas vo vyhľadávanom a jedinečnom verejnom priestore, akým Mestský park v tejto podobe nepochybne je,” hovorí M. Petruško, ktorý sa s prvými detskými návštevníkmi podelil o ich prvé dojmy, a najmenším asistoval aj pri očividne pre nich najväčšej atrakcii, skákaní na trampolíne. 

Tá je na rozdiel od bežne používaných, ktoré majú zvyčajne kovovú konštrukciu, zapustená do povrchu ihriska, a spĺňa tie najprísnejšie bezpečnostné kritériá. Nie menej zaujímavý je však i samotný povrch ihriska. Ako uviedol po slávnostnom otvorení ihriska Róbert Ujpál, riaditeľ BPMK, povrch ihriska odliali z recyklovaných a vysoko ekologických materiálov. Navyše, liaty povrch je na dotyk veľmi mäkký, takže ak naň dieťa zoskočí, či už z kolotoča, preliezačky či iného hracieho prvku, absolútne nič sa mu nemôže stať. Aj v tomto prípade totiž zhotoviteľ ihriska prihliadal prioritne na čo najväčšiu bezpečnosť detí, ktoré sa tam prídu zabávať. 

Nové detské ihrisko ponúka detičkám na hranie zemnú trampolínu, viacfunkčné zostavy s kolotočom, dvojhojdačkou, prevažovačkou, pružinovou hojdačkou, herným motorickým panelom, a tunel v 3D kopci. Celková plocha ihriska presahuje 430 m², jeho správcom je Správa mestskej zelene v Košiciach, ktorá je zodpovedná za údržbu celého Mestského parku.

- Reklama -