Úrad podpredsedu vlády SR: Špeciálnu cenu Dobrovoľník roka získal profesor Vladimír Krčméry

0
Richard Raši (Autor: SITA)

Pozdrav od podpredsedu vlády Richarda Rašiho, ktorý sa nachádzal na výjazdovom rokovaní vlády vo Fiľakove, prítomným dobrovoľníkom odovzdala viceprimátorka Košíc Renáta Lenártová. Košice sa ako prvé mesto v postsocialistických krajinách stanú v roku 2019 Európskym hlavným mestom dobrovoľníctva. Videopozdrav Richarda Rašiho si môžete pozrieť tu:

https://www.youtube.com/watch?v=mL_Ca9zJfGo&t=22s

Celkovo boli odovzdané ceny v deviatich kategóriách a jedna mimoriadna cena, ktorú z rúk S. Salamonovej za ÚPVII dostal profesor Vladimír Krčméry, rektor Vysokej školy zdravotníctva a sociálnej práce sv. Alžbety. Tento odborník na tropickú medicínu je dlhoročným účastníkom a organizátorom zdravotníckych humanitárnych misií, ako aj zakladateľom zdravotníckych a sociálnych zariadení v rozvojových krajinách.

Podujatie Dobrovoľník roka je organizované Národným dobrovoľníckym centrom CARDO v spolupráci so Slovenskou agentúrou pre medzinárodnú rozvojovú spoluprácu a s finančnou podporou Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí SR. Jeho súčasťou je konferencia „Dobrovoľníctvo ako podpora udržateľného rozvoja“, ktorej cieľom je rozvinúť dialóg medzi partnermi v štátnej správe a samospráve, ako aj občanmi, podnikateľmi, mimovládnymi organizáciami na tému spojenú s implementáciou Agendy 2030 pre udržateľný rozvoj.

Zdroj: TASR/MZVaEZ, ÚPVII

- Reklama -