Prezident rozdelil ďalší plat na pomoc ľuďom v núdzi

0
Prezidenta SR Andrej Kiska (Autor: TASR)

Prezident vybral adresátov pomoci na základe návrhov neziskových organizácií, ktoré sa dlhodobo venujú ľuďom v núdzi – Plamienok, Úsmev ako dar, Liga proti rakovine, Dobrý anjel a Organizácia muskulárnych dystrofikov v SR. Takýto postup pri výbere adresátov pomoci uplatňuje prezident každý mesiac, pričom pomoc od neho dostávajú rodiny priamo.

Prezident pomohol matke s ôsmimi deťmi. Rodina zažila dlhoročné fyzické a psychické týranie zo strany otca, následkom ktorého trpia matka aj deti vážnymi zdravotnými ochoreniami. Po smrti muža sa matka nanovo vydala, jej manžel sa vzorne stará o všetky deti, trpí však svalovou dystrofiou a nemôže sa riadne zamestnať. Rodina je vo finančných ťažkostiach a nemá prostriedky na potrebnú liečbu.

V núdzi sa ocitla aj ďalšia rodina s ôsmimi deťmi. Po sérii náročných udalostí v rodine sa zhoršil zdravotný stav matky, ktorá potrebuje hospitalizáciu, ale na liečbu jej chýbajú financie.

Ďalšou adresátkou pomoci je matka troch detí, ktorá náhle prišla o manžela. Matka pracuje ako učiteľka a jej nízky príjem nestačí na pokrytie základných výdavkov rodiny.

Finančný príspevok smeroval aj mužovi, ktorý sa po úraze musí pohybovať na vozíku, má diagnózu kvadruplégia. Je odkázaný na pomoc svojich blízkych a lekárov, denne podstupuje rehabilitácie. Muž potreboval prispieť na antidekubitnú podušku do vozíka.

Zvyšnú časť platu poslal prezident šiestim rodinám s onkologickými ochoreniami.

- Reklama -