Most-Híd: Snem definoval priority strany do roku 2020

0
Most-Híd (Autor: Most-Híd)

Delegáti X. snemu strany Most-Híd si na dnešnom zasadnutí zvolili vedenie strany na najbližšie štyri roky. „Za predsedu bol zvolený Béla Bugár, pričom vo funkciách podpredsedov boli potvrdení Ivan Švejna, Ábel Ravasz a László Sólymos. Zároveň bol zvolený nový podpredseda Peter Antal, ktorý vo funkcii nahradil Luciu Žitňanskú,“ informoval po rokovaní snemu podpredseda László Sólymos.  Snem volil aj predsedníctvo strany a republikovú radu, ktoré sú výkonnými orgánmi strany.

Strana Most-Híd prijala na sneme programový dokument týkajúci sa priorít do roku 2020. „Počas viac ako dvoch rokov vo vláde sa nám podarilo splniť veľké množstvo našich priorít z Programového vyhlásenia vlády. Chceme aj v nastávajúcom období pokračovať v rozbehnutých legislatívnych iniciatívach s dôrazom na hospodársku politiku a regionálny rozvoj, menšinovú politiku a právny štát,“ vyhlásil László Sólymos.

Snem sa zároveň venoval príprave na komunálne a prezidentské voľby. Za prezidentského kandidáta do  volieb v roku 2019 jednohlasne určil Bélu Bugára. „Sme presvedčení, že dozrel čas, aby o kreslo prezidenta mohol reálne zabojovať aj príslušník národnostnej menšiny. Béla Bugár reprezentuje hodnoty spolupráce, tolerancie a schopnosti kompromisov, ktoré sú dnes viac ako nedostatkovým tovarom,“ zdôvodnil výber László Sólymos.  

Zároveň vyjadril svoje osobné presvedčenie, že Béla Bugár by bol výborným prezidentom. „Poznám ho už dlhú dobu a môžem potvrdiť, že je to človek kompromisu a nie sporov a hádok,“ dodal na záver László Sólymos.

- Reklama -