Most-Híd: Béla Bugár bude kandidovať za prezidenta

0
Béla Bugár, predseda strany Most - Híd (Autor: Jozef Hübel)

Béla Bugár na tlačovej konferencii po skončení snemu oznámil rozhodnutie kandidovať na funkciu prezident Slovenskej republiky. „Po dôkladných úvahách a rozhovoroch so svojimi blízkymi som dospel k jednoznačnému rozhodnutiu, že sa zapojím do boja o prezidentské kreslo,“ oznámil Béla Bugár.

Jeho hlavným cieľom je prispieť k zmierneniu napätia a polarizácie spoločnosti. „Som presvedčený o tom, že ak je spoločnosť v takej miere polarizovaná ako dnes, je viac ako inokedy nutné, aby prezidentom bol človek, ktorý bude vedieť stáť nad spormi a bude rovnako naklonený jednej aj druhej strane politického spektra,“ uviedol Bugár. Do boja o prezidentské kreslo sa chce zapojiť realistickými cieľmi, ktoré bude možné a nutné splniť preto, aby sa postavenie Slovenska v demokratickom svete posilňovalo.

V prípade úspešnej kandidatúry chce zastupovať všetkých ľudí našej krajiny. „Chcem byť prezidentom všetkých občanov Slovenska: Slovákov, Maďarov, Rusínov, Rómov, úspešných a menej úspešných, mladých starých, mestských a dedinských.  Lebo som presvedčený, že prezident taký má byť,“ uviedol počas tlačovej konferencii Bugár.

Zároveň podľa neho musí prezident veľmi rázne presadzovať veci, ktoré mu vyplývajú z právomocí vo vzťahu k vláde, k parlamentu, a k zahraničiu. „Musí byť partner, pomocník – nie aktivista a oponent za každú cenu. Bez ohľadu nato, aká vláda v tejto krajine vznikne.  Lebo tie vznikajú ako výsledok volieb z vôle ľudu a prezident túto vôľu musí rešpektovať,“ dodal Béla Bugár.

Volebnú kampaň sa chystá odštartovať na jeseň tohto roku. Kampaň nechce viesť ako predseda strany Most-Híd, ale ako Béla Bugár. Otvorený je aj podpore občianskych združení ako aj politických subjektov.

- Reklama -