Danko (SNS): Vyhlásime vojnu obchodným reťazcom, náš domáci produkt musí byť na ich pultoch

0
Andrej Danko (Autor: TASR)

Témou bola aj nespokojnosť malých poľnohospodárov. Predseda NR SR Andrej Danko zopakoval, že väčšina ich požiadaviek už splnená je, ale niektoré sú protiústavné. Stále však pribúdajú nové a nové požiadavky. „Žiaľ oni nechcú počuť realitu. Nemôže sa stať, že tri hodiny sedíte s človekom, ktorý hovorí, že zastupuje malých farmárov a nevlastní ani meter štvorcový pôdy.“ Upozornil Andrej Danko.

„Bol som sklamaný, že medzi ich zástupcami sú aj ľudia, ktorí ani nevlastnia pôdu a majú asi politické ambície. Potravinárstvo a poľnohospodárstvo si zaslúži odbornú diskusiu. Nepomôže im na nábreží natierať chlieb, ako to robia opoziční politici.“ Povedal Andrej Danko, ktorý upozorňuje, že tento protest má politický podtón a aj niektoré osoby, ktoré ich prezentujú, sú toho dôkazom. Zároveň predseda SNS predstavil nové opatrenia, ktoré by mali pomôcť nie len domácim výrobcom, ale aj spotrebiteľom. „Vyhlásime vojnu obchodným reťazcom, ktoré nebudú chcieť nadviazať dialóg s rezortom o našich potravinách a našich domácich produktoch. Musí sa zvýšiť percento domácich produktov na pultoch obchodných reťazcov.“ Povedal predseda SNS Andrej Danko.

Na záver predseda SNS Andrej Danko ocenil profesionálny prístup ministerstva obrany pri postupe výberu vojenskej techniky. „Počas súťaže nie je možné zverejňovať ceny, ale samozrejme po výbere sa všetky informácie verejnosť dozvie. SNS nikoho nepreferuje, vyhrá ten najlepší.“ Uzavrel tému predseda SNS Andrej Danko.

- Reklama -