sobota, 20 apríla, 2024
7 C
Bratislava
Úvod Politika Politici voličom SaS: SNS vsadila na ideológiu nenávisti

SaS: SNS vsadila na ideológiu nenávisti

0
Strana Sloboda a Solidarita (SaS) (Autor: SaS)

„Klasickú rodinu nemôže rozložiť to, že budú mať občania s homosexuálnou orientáciou rovnaké práva ako heterosexuáli. Reálnym ohrozením klasickej rodiny je alkoholizmus, domáce násilie, nevera a netolerancia,“ uviedla predsedníčka poslaneckého klubu SaS a tímlíderka strany pre osobné slobody Natália Blahová a doplnila: „Denno-denne sa práve pre tieto dôvody rozpadajú manželstvá na Slovensku, ale na tie Slovenská národná strana tak vehementne neupozorňuje. Uchyľuje sa k lacnej ideológii nenávisti, ktorá stavia na predsudkoch a dajú sa ňou prekrývať vlastné zlodejstvá v politike.“

SaS očakáva, že koaličné strany Smer-SD a Most-Híd sa od tohto podlého marketingu SNS dištancujú. „Jasné stanovisko v tejto veci očakávame zvlášť od slovenského premiéra Petra Pellegriniho, ktorý je známy svojím tolerantným postojom k sexuálnym menšinám,“ tvrdia liberáli.

Poslanci strany SaS na septembrovú schôdzu NR SR predložia návrh zákona pre partnerov rovnakého pohlavia, ktorý bude obsahovať možnosť dedenia a rešpektovania ich vzťahu pri ochorení jedného z nich.

„Na rozdiel od SNS strana SaS privíta, ak sa verejná ochrankyňa práv Mária Patakyová na Dúhovom Pride zúčastní. Povinnosťou ombudsmana je predsa zasadzovať sa o to, aby ľudské a občianske práva v našej krajine platili pre každého bez rozdielu. Dúhový pochod ako symbol tolerancie k inakosti je dobrou príležitosťou poukázať na to, že ľudia sa nedelia na horších a lepších na základe svojej sexuálnej orientácie,“ dodala Natália Blahová, ktorá sa osobne zúčastní na Dúhovom Pride.

 

- Reklama -