piatok, 19 apríla, 2024
5.2 C
Bratislava
Úvod Politika Politici voličom SNS: Národniari dali bodku za Vatrou zvrchovanosti v najmenšom liptovskom meste

SNS: Národniari dali bodku za Vatrou zvrchovanosti v najmenšom liptovskom meste

0
Slovenská národná strana (Autor: SNS)

V lokalite Pod Skalkou, ktorá sa nachádza oproti známemu hradu a veľmi navštevovanému jazierku, prítomných v piatok 27. júla 2018 privítal primátor Liptovského Hrádku Branislav Tréger.

„Veľmi si vážim, že sme sa tu zišli v takom počte. Dnes je to 26 krát, čo sa na Slovensku rozhorí Vatra zvrchovanosti. V okrese Liptovský Mikuláš pred dvoma týždňami horela vo Važci, uplynulý týždeň sme si túto významnú udalosť pripomenuli v Liptovskom Mikuláši. Chcem vám zaželať, aby ste načerpali novú energiu, možno aj z plameňa tejto tri a pol metrovej vatry,“ povedala v príhovore Lenka Mitrengová, okresná predsedníčka SNS v Liptovskom Mikuláši.

Štátny tajomník ministerstva vnútra Rudolf Urbanovič ozrejmil udalosti, ktoré predchádzali prijatiu Deklarácie Slovenskej národnej rady o Zvrchovanosti Slovenskej republiky. Zdôraznil, že Slováci môžu byť právom hrdí na svoju históriu a mali by si vážiť, že naša krajina je samostatným, demokratickým štátom. Rudolf Urbanovič pripomenul, že v susednom Liptovskom Mikuláši boli pred 170. rokmi vyhlásené Žiadosti slovenského národa, ktoré boli prvým národno – politickým programom Slovákov.

V Liptovskom Mikuláši sa v tomto roku tiež konala oslava stého výročia mikulášskych prvých májov.

„Som skutočne poctený, že aj v Liptovskom Hrádku si významnú udalosť v dejinách nášho národa pripomenuli desiatky ľudí. Jaromír Kudláček ako predseda miestnej organizácie SNS pripravil veľmi dôstojnú akciu, ktorej očakávanou bodkou bolo zapálenie Vatry zvrchovanosti. Za ňou sa veľmi dôstojne vynímal jeden z historických symbolov mesta – hrad a kaštieľ. Máme za sebou pekný piatkový večer,“ zhodnotil Rudolf Urbanovič.

 

- Reklama -