Bratislava: Bratislavčania aj návštevníci mesta môžu v centre surfovať na internete naďalej bezplatne

0
Centrum Bratislavy (Autor: TASR)

Hlavné mesto tak bude pokračovať v poskytovaní  služby, ktorá bola zriadená v roku 2016 pri príležitosti slovenského predsedníctva v Rade EÚ. Dôvodom je najmä vysoká využiteľnosť, pričom za posledné dva roky využilo WiFi pripojenie viac ako 170-tisíc užívateľov a mesačne sa do nej opakovanie pripojí aj 80-tisíc zariadení. Vyplýva to z dát spoločnosti O2 Business Services, ktorá službu prevádzkuje. 

„Je pre nás samozrejmosťou poskytovať takéto služby pre Bratislavčanov a návštevníkov mesta, obzvlášť v dobe, kedy sa najviac informácií sústreďuje vo virtuálnej podobe,“ povedal primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal.

Bezplatný WiFi Hotspot na mestských promenádach s prístupom do internetu je využívaný stále viac. V špičkách je súčasne pripojených aj 1 300 zariadení, ktoré prenesú priemerne 170 GB užívateľských dát denne.

„Poskytovanie bezplatného a zároveň kvalitného pripojenia na internet považujeme za nadštandardnú súčasť turistickej a informačnej infraštruktúry mesta. Význam tejto služby dokumentuje aj záujem zo strany zahraničných návštevníkov, ktorých podiel na všetkých pripojeniach tvorí až 40 %. Preto sme sa rozhodli, že okrem prístupu na internet, bude služba ponúkať aj smart informácie o Bratislave a to na základe aktuálnej polohy s prepojením na destinačný web mesta visitbratislava.com,“ priblížila A. Melicharová, predsedníčka predstavenstva BTB.

Najčastejšie sa do siete pripájajú ľudia prostredníctvom mobilných telefónov, pričom dominujú zariadenia s operačným systémom Android. Komunikačná sieť má názov VisitBratislava a pre užívateľov je bezplatná. Stačí sa len prihlásiť a súhlasiť s podmienkami použitia. Služba nie je podmienená žiadnym zberom osobných údajov.

Najvyťaženejšími lokalitami mestskej WiFi siete sú Hlavné námestie, Hviezdoslavovo námestie a Námestie SNP. Služba je dostupná aj v lokalitách Rázusovo nábrežie, Vajanského nábrežie, Fajnorovo nábrežie, Šafárikovo námestie, Rybné námestie, Františkánske námestie, Primaciálne námestie, Námestia Ľudovíta Štúra, Námestie slobody a v okolí ulíc Židovská, Staromestská, Kapucínska, Gondova a Rigeleho. Projekt je realizovaný s finančnou podporou Ministerstva dopravy a výstavby Slovenskej republiky.

 

- Reklama -