piatok, 29 marca, 2024
4.9 C
Bratislava
Úvod Politika Politici voličom SNS: Rekreačné poukazy pre všetkých už od januára

SNS: Rekreačné poukazy pre všetkých už od januára

0
Slovenská národná strana (Autor: SNS)

„Táto systémová zmena má iba víťazov. Profitovať bude aj zamestnanec, aj zamestnávateľ, ale aj štátny rozpočet. Je to funkčný nástroj podpory domácej ekonomiky, ktorý má iba výhody a rýchle výsledky. Podporí sa tak rozvoj v mikroregiónoch, zvýši sa zamestnanosť, je to opäť systémová a cielená podpora domáceho cestovného ruchu aj kúpeľníctva,“ hovorí predseda SNS Andrej Danko.

Pri rekreačných poukážkach ide o pomerne jednoduchý systémový nástroj, ktorý sa zakladá na princípe stravných poukážok. Vzorec je jednoduchý. Zamestnanec na dovolenku na Slovenku dá 225 eur a zamestnávateľ mu priplatí ďalších 275 eur. Zamestnanec tak získa poukaz na dovolenku v hodnote 500 eur. „Štatistiky hovoria jasne. Od roku 2001 si viac ako polovica slovenských obyvateľov nemôže dovoliť dovolenku, ktorá trvá viac ako 4 noci. Zároveň to bude systémový nástroj pre financovanie a podporu cestovného ruchu.“ Zdôrazňuje  štátny tajomník z ministerstva dopravy a výstavby Peter Ďurček. 

O tejto legislatívnej novinke bude Národná rada SR rokovať  na jesennej schôdzi a do praxe by mali rekreačné poukážky prísť už v januári.

 

- Reklama -