Mesto Nitra: Nárast záujmu o cyklistiku v Nitre pokračuje

0
Ilustračné foto: Nitra (Autor: SITA)

Za mesto Nitra súťažilo 48 zaregistrovaných tímov a 161 súťažiacich, čo je oproti minulým ročníkom výrazný nárast. Absolvovaných bolo 2 482 jázd, najazdených 19 266 kilometrov a v ovzduší je aj vďaka všetkým zúčastneným menej oxidu uhličitého – a to až o 5257 kilogramov.

Najväčší počet jázd (48) aj kilometrov (1427) absolvoval opäť Marek Pozdech. Najviac jázd malo družstvo Dusičov (119), tím Autopsíkov najazdil najviac kilometrov (2299). Spoločnosť Uniqua Group Servise Center, s.r.o. sa zapojila najväčším počtom registrovaných účastníkov.   

„Chcel by som vám všetkým poďakovať za aktívnu účasť v súťaži i za to, že do práce využívate ekologický spôsob dopravy. Nitra aj vďaka  vám skončila v celonárodnej súťaži na 21. mieste, čo je naše najlepšie umiestnenie a posun o dvanásť miest oproti minulému roku. Nárast cyklistov v Nitre je enormný, aj preto je dobré, že budú dokončené ďalšie cyklotrasy, ich realizáciu brzdí len zdĺhavé verejné obstarávanie,“ konštatoval, okrem iného, primátor Nitry Jozef Dvonč.  

- Reklama -