štvrtok, 18 apríla, 2024
12 C
Bratislava
Úvod Politika Politici voličom SNS: Boj proti extrémizmu začína mať jasnú podobu

SNS: Boj proti extrémizmu začína mať jasnú podobu

0
Slovenská národná strana (Autor: SNS)

Odborná diskusia pod názvom Antisemitizmus – spoločenská a politická výzva priniesla viacero záverov, ktoré sa budú postupne zavádzať do praxe. Potrebu zmien potvrdili aj traja najvyšší ústavní činitelia. Iniciátorom odbornej platformy bol predseda parlamentu Andrej Danko. „Dúfam, že v nadchádzajúcom období na pôde Národnej rady SR prijmeme uznesenie o definícii antisemitizmu, ku ktorej prijatiu sme sa zaviazali a nadviažeme tak na ďalšie krajiny Európy, ktoré tak už urobili.“ Hovorí predseda parlamentu o jednom z prvých krokov, ktoré je potrebné v najbližšej dobe urobiť.

Zároveň sa diskutovalo aj o zúžení výrokovej imunity poslancov NR SR o prejavy, ktoré stavajú na extrémizme a antisemitizme. „Do ďalšej budúcnosti je dôležité, aby aj pracovná diskusia na pôde najvyššieho zákonodarného zboru prebiehala spôsobom, ktorý nebude podnecovať nenávisť, ostrakizovať určité skupiny spoločnosti a zneužívať ťažké kapitoly z histórie ľudstva.“ Zdôraznil predseda parlamentu.

Cieľom odbornej diskusie, na ktorej sa zúčastnili zástupcovia cirkví, zástupcovia židovskej náboženskej obce, riaditeľ Múzea SNP, zástupcovia akademickej obce v Banskej Bystrici, ako aj zástupcovia banskobystrickej samosprávy a mesta sa zhodli na potrebe pravidelného stretávania sa a vymieňania si odborných aj praktických skúseností na tému dotyku fašizmu so štátnou mocou a samosprávou.

 

- Reklama -