piatok, 29 marca, 2024
14.7 C
Bratislava
Úvod Politika Politici voličom SaS reaguje na dopyt mladých ľudí angažovať sa vo verejnom dianí: Vzniká...

SaS reaguje na dopyt mladých ľudí angažovať sa vo verejnom dianí: Vzniká mládežnícka organizácia

0
Jana Kiššová (Autor: df)

Podľa Kiššovej mladí ľudia musia mať na perspektívny život doma vytvorené vhodné podmienky – treba im dovoliť priložiť ruku k dielu, vtiahnuť ich do deja, dať im pocítiť, že oni sú tí, ktorí majú spolurozhodovať o tom, ako sa bude na Slovensku žiť. „Platí to zvlášť v súčasnosti, keď je u nás veľa ľudí nespokojných s riadením štátu a nedôverujú štátnym inštitúciám. V strane SaS po mesiacoch intenzívnych príprav zakladáme mládežnícku organizáciu. Reagujeme tak na dopyt mladých ľudí, ktorí nás oslovili s tým, že by ruku k dielu radi priložili a pomohli nám mladých zapojiť do politického diania,“ poznamenala J. Kiššová a doplnila: „Slovensko potrebuje novú krv, potrebuje angažovaných mladých ľudí, ktorým nie je jedno, ako sa tu doma bude žiť.“

Práca v odborných kluboch, program pre mladých

Ako povedal Tomáš Popovič, ktorý bol aj jeden z organizátorov protikorupčných protestov, Mladí SaSkári nebudú fungovať len na formálnom princípe. „Sme mladí a chceme pre mladých pripraviť také zmeny, ktoré budú znamenať reálne zlepšenie ich postavenia v spoločnosti. Spolu s odborníkmi zo strany, ale aj z praxe, píšeme program, ktorý bude postupne uvedený,“ poznamenal T. Popovič. Doplnil, že dvere k Mladým SaSkárom majú otvorené všetci, ktorí sa zhodujú s myšlienkami liberálnej strany. 

Ďalší z Mladých SaSkárov Michael Hanzalík vyzval každého mladého človeka, ktorý sa zaujíma o nejakú sféru bežného života, nech sa do organizácie pridá a pomôže ju zlepšiť. „Vytvoríme mladým priestor na odborné diskusie z rôznych oblastí. Naším cieľom v najbližších mesiacoch bude vytvoriť takzvané odborné kluby. V rámci nich sa budú môcť stretávať a vymieňať si názory či nápady na zlepšenie stavu v oblasti, o ktorú sa zaujímajú. Či už je to školstvo, podnikateľské prostredie pre mladých, vymožiteľnosť práva alebo ľudské práva, atď. Verím, že aj týmto vedia byť Mladí SaSkári nápomocní pre stranu Slobodu a Solidarita.“

Predseda SaS Richard Sulík potvrdil, že mládežnícka organizácia je budovaná so všetkými profesionálnymi náležitosťami – s riadnym štatútom, vedením, rozpočtom a víziou. „Týmto spôsobom chceme osloviť mladých ľudí a dať im jasný odkaz, že SaS ako súčasť vlády bude dávať veľký priestor riešeniam problémov, ktoré sa ich týkajú. Nechceme, aby mladí ľudia utekali do zahraničia. Kto má potom budovať našu krajinu? Preto sa im treba venovať a dať im veľký priestor. Naším cieľom je, aby sa aj mladým ľuďom oplatilo na Slovensku pracovať, žiť a podnikať,“ povedal R. Sulík. 

Všetky informácie o Mladých SaSkároch nájdete na oficiálnej webovej stránke www.mladi.sas.sk. Ich prvou aktivitou bude verejná diskusia, ktorá sa uskutoční 8. októbra o 18:00 v Liberálnom dome v Bratislave na tému: Ako sa môžu mladí ľudia uplatniť v profesijnom živote a politike?

 

- Reklama -