sobota, 27 apríla, 2024
19.8 C
Bratislava
Úvod Politika Politici voličom SNS: Deň slovenského folklóru pod záštitou poslanca NR SR za SNS Petra...

SNS: Deň slovenského folklóru pod záštitou poslanca NR SR za SNS Petra Pamulu

0
Slovenská národná strana (Autor: SNS)

Počas celého trvania súťaže návštevníkov námestia obveseľovala a zabávala ľudová hudba z horného Gemera. Vystupovali tu folklórne súbory, ktoré spríjemňovali  atmosféru ako súťažiacim pri varení halušiek, tak aj všetkým prítomným. Porota, ktorá hodnotila kvalitu halušiek to mala tento rok obzvlášť ťažké, pretože všetky halušky boli fantastické. Nehodnotila sa len chuť, ale aj vzhľad, konzistencia a tradičná príprava.

Medzi jednotlivými družstvami vo výsledkoch  bol tak malý rozdiel, že by určite mohlo vyhrať hociktoré družstvo. Súťaž je však súťaž a tá má svoje pravidlá, takže  vyhrať môže len jeden. Porota preto  musela určiť absolutného víťaza, ktorým sa stalo družstvo z Henckoviec pod starostlivým dohľadom starostky obce, pani Vierky Nemcovej. Keď sme sa pani starostky  opýtali,  čo si myslí,  prečo ich družstvo vyhralo, odpovedala: „Preto, lebo tie halušky varili chlapi„.

Touto cestou by sme sa chceli  poďakovať všetkým účastníkom vo varení halušiek a zároveň aj  obciam :  Rejdová, Vlachovo, Gočovo, Henckovce, Gemerská Poloma, Vyšná Slaná, Pača a Kobeliarovo. Chceme poďakovať aj všetkým účinkujúcim,  ktorí veselou hudbou a tancom, spríjemňovali toto krásne folklórne podujatie.  Veľká vďaka patrí najmä poslancovi NR SR  za SNS pánovi Petrovi Pamulovi, pod ktorého záštitou sa niesol deň slovenského folklóru, a to aj preto, lebo aktívne prispel k priebehu a financovaniu tejto súťaže . Vďaka ďalej patrí spoluorganizátorom: Stanislavovi Prcúchovi, Stanislavovi Stankovičovi a starostovi Milanovi Mlynárovi.

Už teraz sa tešíme na tretí ročník Dňa slovenského folklóru na Rožňavskom námestí.

 

- Reklama -