štvrtok, 25 apríla, 2024
8.2 C
Bratislava
Úvod Politika Politici voličom SaS: Široká koalícia vyzýva E. Pätoprstú, aby odstúpila v prospech J. Hrčku

SaS: Široká koalícia vyzýva E. Pätoprstú, aby odstúpila v prospech J. Hrčku

0
Strana Sloboda a Solidarita (SaS) (Autor: SaS)

Podpredseda SaS Ľubomír Galko uviedol, že najsilnejšia opozičná strana od začiatku podporovala v kandidatúre Hrčku s presvedčením, že je lepšie voľbou pre Petržalku, čo potvrdil aj posledný predvolebný prieskum agentúry AKO (J. Hrčka – 24,5 %, E. Pätoprstá – 14,8 %). „Ján Hrčka bol ochotný vzdať sa kandidatúry, keď by vyšiel z prieskumu horšie. Teraz to isté očakávame od Eleny Pätoprstej,“ poznamenal Ľ. Galko.  

„Ján Hrčka je mladý aktívny človek a zároveň skúsený komunálny politik. Má odvahu rozvíjať Petržalku ako mesto, pričom myslí v prvom rade na ľudí. Je silne zapojený do života fungujúcich komunít. Bude z neho dobrý starosta a v spojení s rovnako aktívnou a angažovanou skupinou ľudí budú spolu veľkým impulzom pre rozvoj Petržalky,“ uviedla okresná predsedníčka KDH Tatiana Mikušová.

Henrich Haščák z hnutia NOVA na Hrčkovi vyzdvihol, že pre spoločný cieľ sa mu podarilo spojiť nezávislých kandidátov na poslancov s kandidátmi politických strán. „Druhým dôvodom je jeho odborná pripravenosť na vedenie mestskej časti. Ďalej je to jeho boj s korupciou, ktorý dokazuje svojimi činmi už druhé volebné obdobie. A v neposlednom rade aj jeho zdravá tvrdohlavosť, keďže v principiálnych veciach nie je ochotný robiť ústupky a neohne chrbát. A preto vieme, že bude najlepším starostom pre Petržalku.“

Hrčku v kandidatúre podporujú aj aktivisti, ktorí pred štyrmi rokmi podporovali Pätoprstú: Pavel Šesták z OZ Za zeleň Petržalky a Nadácie M. R. Štefánika, Jozef Vydra, Lýdia Ovečková (OZ Petržalské ihriská), Ivan Lučanič, či Vlado Dolinay.

„Jána Hrčku som si vybrala pre jeho kompetentnosť, čestnosť a dôraz na čistú hru. Či v kampani, či mimo nej,“ vyjadrila sa právnička a občianska aktivistka Miroslava Makovníková Mosná. K podpore sa pridáva aj občianska aktivistka Jana Hrehorová „Po štyroch rokoch pôsobenia v miestnom zastupiteľstve po boku kandidátov na starostu som sa rozhodla podporiť pre mňa najkompetentnejšieho z uchádzačov, a tým je Ján Hrčka.“

 

- Reklama -