štvrtok, 18 apríla, 2024
6.7 C
Bratislava
Úvod Politika Politici voličom SNS: SNS nedovolí, aby sa Globálny pakt stal pre Slovensko záväzným tak,...

SNS: SNS nedovolí, aby sa Globálny pakt stal pre Slovensko záväzným tak, ako blokujeme Istanbulský dohovor

0
Slovenská národná strana (Autor: SNS)

„Globálny pakt o bezpečnej, riadenej a legálnej migrácii je vo svojej štruktúre a obsahu rozporuplný, nekomplexný, jednostranne orientovaný dokument, ktorý povyšuje záujmy, práva a potreby migrantov nad slobody a práva pôvodného obyvateľstva,“ objasnil stanovisko strany prvý podpredseda SNS Jaroslav Paška.

Predkladatelia zároveň navrhujú, aby vláda SR takisto zaujala nesúhlasné stanovisko ku Globálnemu paktu. Poslanci za SNS ďalej vláde navrhujú, aby vykonala príslušné opatrenia k tomu, aby na stretnutí vlád a vysokých predstaviteľov štátov, ktoré bude na začiatku decembra v Marakéši, Slovenská republika tento pakt neprijala.

Tému diskusie o Globálnom pakte a o možných rizikách, ktoré z neho pre Slovenskú republiku vyplývajú, otvára SNS dlhodobo a ako prvá vyjadrila kategorický nesúhlas s návrhom MZV a EZ akceptovať medzinárodné záväzky tohto dokumentu. „Ako vyplýva zo znenia tohto Globálneho paktu, plnenie „nezáväzných“ politických záväzkov a cieľov, ktoré pakt obsahuje, má byť dokonca pravidelne kontrolované a hodnotené,“ objasnil možné riziká predseda poslaneckého klubu SNS Tibor Bernaťák.

 

- Reklama -