Andrej Kiska rozdelil svoj septembrový plat desiatim rodinám v núdzi

0
Prezidenta SR Andrej Kiska (Autor: TASR)

Finančný príspevok pomôže pacientovi so svalovou dystrofiou, ktorého zdravotný stav sa zhoršil tak, že už nevládze chodiť ani s barlami. S manželkou majú tri školopovinné deti. Mesačné príjmy rodiny ledva pokryjú výdavky.

Ďalšia časť platu prezidenta smerovala manželom, ktorí sú obaja ťažko zdravotne postihnutí. Manželka má okrem iných ťažkostí zriedkavé ochorenie krvi, ktoré má ako jediná na Slovensku. Stará sa o ňu manžel, ktorý sám trpí zdravotnými problémami.

Adresátkou pomoci je tiež matka štyroch detí, ktorú otec jej dvoch mladších detí psychicky týral. Momentálne žije so všetkými štyrmi deťmi u svojich rodičov v menšom byte. U jej vlastného otca sa však rozvinula závislosť od hazardu. Na osamostatnenie nemá rodina dostatok financií. Matka navyše trpí zdravotnými problémami.

Prezident poslal časť svojho platu vdove na invalidnom dôchodku, ktorá má v náhradnej starostlivosti osemročného vnuka. Otec chlapca sa oňho nezaujíma a výživné platí nepravidelne, čím vytvára dlh, ale zároveň znemožňuje žene žiadať o náhradné výživné.

Vo finančnej tiesni sa ocitla aj matka štyroch detí, ktorá po smrti muža nemá dostatok financií ani na kúrenie. Ďalej vdova, ktorá sa stará o dospelého syna odkázaného na prístroje. A trojčlenná rodina s ťažko chorou matkou.

Zvyšná časť platu pomôže rodinám pacientov s onkologickými ochoreniami: mužovi s 1,5-ročnou dcérkou, slobodnej matke dvoch detí a tiež vdove, ktorá sa stará o tri deti, pričom jedno z nich musí ísť kvôli onkologickému ochoreniu na operáciu do zahraničia.

- Reklama -