Danko (SNS): Presadili sme uznesenie proti Globálnemu paktu OSN

0
Slovenská národná strana (Autor: SNS)

„Som rád, že Slovensko sa na základe uznesenia pripojí k susedným štátom, Švajčiarom i Talianom.“ Dodal predseda.

„OSN sa rozhodla riešiť migráciu. Je to vážny problém, ktorý vzbudzuje množstvo otázok. OSN by mala riešiť lokálne konflikty v Afrike, Ázii a ako aj súčasný konflikt Ukrajina – Rusko. Lídri v EÚ a OSN si neuvedomujú to, že ľudia majú dnes množstvo informácii a nedajú sa zavádzať a prichádza nová doba. Svetoví lídri a nikto z predstaviteľov štátov v EÚ nemôžu byť odtrhnutí od reálneho života.“Skonštatoval šéf parlamentu a SNS s tým, že Európska únia by mala riešiť najmä bezpečnosť a európsku armádu a nie striedanie času, skrátka potrebuje dôležité reformy.

Vyhlásenie Slovenskej národnej strany je nemenné bez ohľadu na uznesenie a jeho výklad s tým, že do Marrákešu nepocestuje žiaden zástupca Slovenskej republiky a ostane na tomto zasadnutí iba prázdna stolička, aby sa nedala akokoľvek zneužiť prítomnosť, ktorá by spochybnila stanovisko Národnej rady Slovenskej republiky a Slovenskej národnej strany. „Navrhli sme, aby oficiálne stanovisko vlády ku migračnému globálnemu rámcu, bolo zaslané do Marrákešu diplomatickou poštou. Slovensko sa tak pridá k štátom, ktoré sa na záväzkoch a realizácii globálneho paktu nebudú podieľať. Dokument o migrácii považujeme za rozporuplný, keďže rozdeľuje svet.“ Uviedol poslanec a prvý podpredseda SNS Jaroslav Paška.

„Vyjadrujeme dôveru predsedovi vlády Slovenskej republiky s tým, že nikto do Marrákešu nepôjde. Globálny pakt pre migráciu je absolútne neprijateľný. V uznesení je uvedené, že Slovensko urobí všetky kroky preto, aby bol Globálny pakt OSN odmietnutý Veríme, že pán premiér dodrží  slovo.“Zdôraznil na záver predseda Andrej Danko.

- Reklama -