Prezident na detskej onkológii: Deťom želám to najcenejšie

0
Prezidenta SR Andrej Kiska (Autor: TASR)

„Nie každé dieťa má také šťastie, aby si mohlo Vianoce užiť doma. Niektoré deti musia zostať v nemocniciach – pretože bojujú s tou najťažšou chorobu – s rakovinou. 

Som veľmi rád, že som dnes niektoré z týchto detí mohol prísť pozdraviť. Ročne nám na Slovensku ochorie 150 až 200 detí na túto zákernú chorobu.

Úžasné je, že sa nám vďaka skvelému personálu a špičkovým lekárom podarilo vyliečiteľnosť dostať už na 80%, čo je skutočne svetová špička. A na tieto výsledky som ako prezident nesmierne hrdý. Že dosahujeme svetové parametre.

Tu na detskej onkológii vidieť aj prácu tretieho sektora. Vidieť, že tu prebieha rekonštrukcia, deťom sa snažia pracovníci pomôcť, aby svoj boj strávili v čo najlepšom prostredí.

Malá Jasmínka je tu už deväť mesiacov – z toho doma bola len sedem dní. Striedajú sa pri nej stará mama aj s mamičkou a snažia sa, aby – často aj pri bolestivej a nie jednoduchej liečbe – aby skutočne sa podarilo pre malú Jasmínku vytvoriť čo najkrajšie prostredie.

Chcem zaželať všetkým – tým naším malým anjelikom – ktorí cez Vianoce nebudú môcť byť doma, to najcennejšie – zdravie a rodinné šťastie.“

- Reklama -