SNS: 500-eurové odmeny bez odvodov a daní môžu byť vyplatené už v júni tohto roku

0
Slovenská národná strana (Autor: SNS)

Ďalej predseda SNS povedal, že zmeny by mali začať platiť od 30. apríla tohto roka a prispieť by mali k zvýšeniu záujmu firiem vyplácať tieto odmeny. „Prax ukázala a súčasne nám prišli rôzne podnety, ako vylepšiť už platný zákon o odmenách vo forme ďalších platov. Navrhli sme túto novinku a dúfam, že ľudí poteší najmä pred letnými prázdninami,“ dodal šéf strany SNS.  

Odmeňovanie je funkčný motivačný nástroj pre zamestnávateľa, ako si udržať svojho kvalitného zamestnanca. „Politika sa musí robiť pre ľudí, a tieto zmeny určite pomôžu. Už v júni za mesiac máj, môže zamestnávateľ poskytnúť odmenu vo výške 500 eur bez odvodov a daní.“ vysvetlil vyplácanie 13.  a 14. platu predseda klubu SNS Tibor Bernaťák.

Slovensko je jedným z prvých štátov, ktorý má oslobodené odmeny pre zamestnancov od odvodov a daní. 13.  a 14. plat je pre zamestnávateľa dobrovoľný, nejde o povinnosť. „Myslím si, že seriózny zamestnávateľ odmenu vyplatí. Pre neho je to funkčný nástroj na udržanie si zamestnanca a navyše, zamestnanec tak dostane vyšší čistý príjem, keďže odmena bude oslobodená od odvodov,“ doplnil predseda SNS Andrej Danko s tým, že firmy by mali podľa spomenutej úpravy zákona o vyplácanie týchto odmien vyšší záujem.

- Reklama -