Prezident v Senci: Obyvateľstva pribúda, treba viac škôlok

0
Prezidenta SR Andrej Kiska (Autor: TASR)

„Pozitívne je, že tu rastie počet obyvateľstva. V mnohých mestách na Slovensku totiž vidíme úbytok. Nezamestnanosť je – dá sa povedať – skoro na nulovej úrovni, a každý, kto chce pracovať, si prácu nájde. To je tá najpozitívnejšia správa. Väčšina obyvateľov Senca ale chodí za prácou do Bratislavy, a z toho vyplývajú problémy s dopravou. 

Potešila ma správa, že sa zlepšila železničná doprava. Že každých tridsať minút odchádza vlak zo Senca do Bratislavy. A dokonca, že sa už chodí aj na Hlavnú stanicu. Čiže to spojenie vlakom je podstatne lepšie, ako stáť v dlhých radoch pred vstupom do hlavného mesta. 

Ďalším problémom je nedostatok miesta v škôlkach, potreba novej základnej školy. V meste výrazne rastie počet mladých ľudí, ale aj ľudí, ktorí tu nie sú zaregistrovaní. Mesto má s nimi náklady, ale nemá podielové dane a nemá z nich príjem. 

Takže toto sú problémy, ktoré tu treba riešiť. Ale na druhej strane musím povedať, že problémy, ako nárast obyvateľstva a potreba škôlok sú príjemnejšie, ako problémy v iných okresných mestách.“

- Reklama -