Danko (SNS): Je nezabudnuteľným zážitkom pápežovi osobne poďakovať za tú lásku a dobrotu, ktorú šíri

0
Slovenská národná strana (Autor: SNS)

„Bol to pre mňa neskutočne silný zážitok. Mal som možnosť svätému Otcovi poďakovať za všetku tú lásku a dobrotu, ktorú šíri. Pápežovi som venoval dar, ktorý je pre Slovensko veľmi typický – ručne vyrezávanú fujaru, ktorú používajú pastieri. Ako vieme, motív pastierstva je veľmi príznačný aj pre kresťanstvo, tak to tú symboliku daru ešte zvýraznilo,“ opísal svoje dojmy z osobnej audiencie predseda parlamentu.

Andrej Danko zároveň pozval hlavu katolíckej cirkvi na návštevu Slovenska. Ten pozvanie prijal s porozumením. K pozvaniu sa vyjadril aj bratislavský arcibiskup metropolita Mons. Stanislav Zvolenský: „Budeme sa veľmi intenzívne uchádzať o to, aby sme v najbližšej dobe vedeli ponúknuť svätému Otcovi reálne termíny, kedy by sa tá cesta mohla uskutočniť. Čo by bolo aj pre pápeža zaujímavé, a čo by mohlo zvýšiť úspech našich snáh, by bolo zorganizovať spoločnú návštevu Slovenska a Česka.“ Pápež František počas prijatia požehnal aj obradné kalichy, ktoré budú slúžiť počas svätých omší v hradnej kaplnke zasvätenej Sedembolestnej Panne Márii. Táto kaplnka bola na Bratislavskom hrade znovuotvorená vlani po viac ako 200 rokoch, z iniciatívy predsedu parlamentu Andreja Danka a z finančných darov poslaneckého klubu SNS.

Na záver pracovnej návštevy svätej Stolice si predsedovia parlamentov uctili pamiatku položením vencov k pamätníkom Jana Palacha a Alexandra Dubčeka, a zároveň aj zablahoželali emeritnému kardinálovi Jozefovi Tomkovi k jeho významnému životnému jubileu (95. narodeniny).

- Reklama -