Danko (SNS): Nikto nemá toľko peňazí, aby si kúpil naše letiská

0
Andrej Danko (Autor: TASR)

„V prípade, že budú zmenené podmienky zmluvy resp. ich rozsah, alebo ak budeme mať podozrenie, že môže byť narušená suverenita Slovenska, alebo hrozí zapredanie nášho územia, okamžite vstúpime do rokovaní.“

Šéf národniarov poukázal aj na uzatvorenie zmluvy medzi USA s Maďarskou republikou. „Na základe koaličnej dohody SNS nikdy nedovolí podpis takej zmluvy, akú podpísali minulý týždeň Maďari. Pokiaľ budú Američania trvať na rovnakých podmienkach pri poskytnutí financií ako pri našich južných susedoch, je to pre nás neakceptovateľné. Ak nám však niekto darovacou zmluvou, či už Francúzi, Nemci, venuje peniaze bez akýchkoľvek podmienok, boli by sme hlúpi, keby sme ich odmietli. Ak ale budú podmienky v rozpore so zachovaním našej suverenity, tak by nám mohli núkať aj zlato a diamanty, aj tak by sme sa nezapredali. Stratili by sme naše letiská,  a to nedovolíme!“ podčiarkol Andrej Danko.

Ako ďalej dodáva, Slovenská národná strana naďalej trvá na požiadavke, že v novej zmluve nesmie byť ani slovo o prítomnosti Ozbrojených síl USA. “Základnou podmienkou SNS je, že na Slovensku nesmú pôsobiť zahraničné vojská, vrátane Spojených štátov amerických,“ zopakoval Danko s dodatkom, že aj koaliční partneri poznajú jeho principiálny postoj.

- Reklama -