piatok, 19 apríla, 2024
1.7 C
Bratislava
Úvod Politika Politici voličom Most-Híd: Do súťaže Do práce na bicykli sa môžete prihlásiť až do...

Most-Híd: Do súťaže Do práce na bicykli sa môžete prihlásiť až do 5. mája

0
Most-Híd (Autor: Most-Híd)

„Záujem samospráv o účasť v tejto tradičnej kampani je tento rok naozaj veľký. Po minuloročnej účasti 81 miest a obcí sme verili, že sa toto číslo podarí zopakovať, ale skutočnosť, že sa dokonca zvýšilo, svedčí o dlhoročnom úspechu tejto súťaže. Vnímam to aj ako symbol vyjadrenia podpory pripravovanému „cyklozákonu“, ktorý momentálne prechádza legislatívnym procesom v parlamente. Po jeho schválení budeme môcť výraznejšie podporiť snahy slovenských miest a obcí pri podpore budovania kvalitnej cyklistickej infraštruktúry,” povedal minister dopravy a výstavby SR Arpád  Érsek.

Medzi registrovanými samosprávami sa tento rok okrem stálic v podobe krajských miest našlo hneď niekoľko nováčikov. Okrem viacerých menších miest sa prihlásili aj niektoré obce, napríklad Bánov, Tvrdošovce, Palárikovo, Hubová, Moravský Svätý Ján, Markušovce, Bernolákovo, Ivanka pri Dunaji, Kalinkovo, Komoča, Lehota, Lozorno, Matúškovo, Močenok, Nesvady, či Zlaté Klasy, ktoré sa snažia umožniť svojim obyvateľom súťažiť po boku veľkých miest. Novinkou oproti minulým ročníkom je mobilná aplikácia DPNB, kde si môžu zaregistrovaní účastníci samospráv kontrolovať priebežné výsledky kampane a evidovať svoje denné trasy.

Kampaň Do práce na bicykli teraz pokračuje registráciou 2 až 4-členných tímov, ktoré sa môžu bezplatne registrovať na stránke www.dopracenabicykli.eu až do 5. mája. V súčasnosti počet evidovaných účastníkov kampane presahuje 7-tisíc, pričom najvyšší nápor registrácií tímov organizátori očakávajú práve v najbližších dňoch. Kampaň vyhlasuje Ministerstvo dopravy a výstavby SR, s technickým a organizačným zabezpečením Občianskej cykloiniciatívy Banská Bystrica.

 

- Reklama -