Prezident volil v Poprade, vyzval k voľbe pre Európu

0
Andrej Kiska (Autor: Reprofoto: Facebook/Andrej Kiska)

„Pre nás s manželkou sú to dnes posledné voľby pre mňa vo funkcii prezidenta. Ráno sme sa doma rozprávali o tom, podľa čoho si vybrať, komu dať svoj hlas. Dôležité je pozrieť sa na príbehy ľudí – na to, čo majú za sebou, čo dokázali spraviť pre krajinu, pre svoje mesto alebo obec. Človeka poznáme podľa jeho činov, a nie sľubov.

Chcem poprosiť aj vás, aby ste dnes išli voliť. V minulých európskych voľbách prišlo na Slovensku voliť len 13 percent voličov. A pritom väčšina z nás je presvedčená, že spoločná Európa je výborný projekt. Vyjadrujeme jej podporu. Akurát nechodíme k voľbám.

Ale ak neprídeme voliť my, hrozí, že preváži hlas politikov, dokonca extrémistov, ktorým spoločná Európa prekáža. Európska únia dnes čelí viacerým výzvam. Prvýkrát v histórii máme krajinu, ktorá chce odísť z Európskej únie. Sú diskusie o tom, či nás čaká viac Európy, menej Európy, alebo dokonca viacrýchlostná Európa.

Je dôležité, aby sme v týchto časoch mali europoslancov, ktorí budú mať silný mandát. Ide o naše Slovensko v našej Európe.“

- Reklama -