štvrtok, 18 apríla, 2024
10.7 C
Bratislava
Úvod Politika Politici voličom OĽANO vyzýva vládu na lepšiu ochranu životného prostredia v súvislosti s dnešným...

OĽANO vyzýva vládu na lepšiu ochranu životného prostredia v súvislosti s dnešným protestom

0
OĽaNO (Autor: OĽaNO)

Veľmi často je dôvodom neriešeného poškodzovania životného prostredia korupcia a klientelizmus. Úrady sú zhovievavé voči „našim ľuďom“ a ich firmám, ktoré si to vedia vybaviť, aby pre nich zákony neplatili a vyhli sa postihom. Peniaze však nemôžu byť dôležitejšie ako príroda, zisky nemožno postaviť nad prostredie, v ktorom žijeme všetci, myslí si Remišová.

Žiadame preto o dôsledné dodržiavanie zákonov, poctivé kontroly a postihy pre tých, ktorí životné prostredie ničia. Špeciálne vyzývame vládu, aby čo najskôr prestala dotovať výrobu elektriny z veľmi znečisťujúceho hnedého uhlia, aby zabezpečila šetrné hospodárenie v lesoch a aby zabezpečila dôsledné odstraňovanie starých ekologických záťaží a skládok, ako sú skládky vo Vrakuni či v Strážskom.

Veríme, že sa nám spolu podarí ochrániť bohatstvo, ktoré Slovensko má v čistej vode, sviežom vzduchu a pôde, ktorá prináša zdravú úrodu. Podarí sa to, keď sa o to každý z nás bude snažiť tam, kde práve môže, uzatvára predsedníčka poslaneckého klubu OĽANO.

 

- Reklama -