Danko (SNS): Slovanské národy by mali viac spolupracovať

0
Andrej Danko (Autor: TASR)

Hlavným bodom programu (4. 6.) bolo stretnutie s prezidentom Bieloruskej republiky Alexandrom Lukašenkom. Po stretnutí skonštatoval, že naše národy sú si veľmi blízke. „Vidím veľký potenciál na vzájomnú kooperáciu. Existuje mnoho možností na spoluprácu. Zároveň sa toho môžeme od seba vzájomne dosť naučiť,“ uviedol šéf parlamentu.

Oblasti, ktoré podľa jeho slov pripadajú do úvahy, sú ekonomická spolupráca, zdravotníctvo či školstvo. „Môžeme diskutovať o tom, aby sme si začali vzájomne uznávať vysokoškolské diplomy. Tak, aby naši občania našli uplatnenie na viacerých trhoch práce,“ priblížil Andrej Danko.

Rovnako ocenil úroveň kultúrnych inštitúcií a dodal, že je dôležité si neustále pripomínať rany minulosti. A to aj z dôvodu neustále sa rozpínajúceho extrémizmu. „Slovenský národ má mnoho skvelých vlastností. Sme pracovití, hrdí, neustále sa snažíme o zlepšenie budúcnosti. Nemali by sme však zabúdať ani udalosti, ktoré náš štát formovali. Preto sa musíme vrátiť k uznávaniu hodnôt svojej histórie,“ uzavrel predseda národnej rady Andrej Danko.

- Reklama -